NİĞDE / ÇAMARDI - Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu

03887112029
Yeni Mah. Çamardı/NİĞDE
Vizyon
Yüksek vasıflı eğitimciler ve çalışanlarla Türk milli eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda;öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili becerili ve iyi bir ahlaka sahip niteklikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Öğretmenler,destek elemanları,veliler,idereciler ve okul müdürü olarak biz gelecegimiz olan öğrencilerimizin değerli olduğunun farkındayız.Okulumuzun bu gün olduğu kadar gelecekte de en iyi hizmeti vermesinde önemli rol oynadığımızın bilincindeyiz. Geleceğimizi bilgi toplumu haline getirebilmek için, yerinde sayan değil,yenilik getiren liderle; görevine tutkun, sorumluluklarını bilen, teknolojiyi kullanabilen öğretmen kadromuzla başarıya bireysel değil ekip ruhu ile ulaşılabileceğinin inancında olan bir ekibiz.
Başarılar
okulumuz 2012- 2013 eğitim döneminde ; 5 Anadolu Öğretmen Lisesi,23 Anadolu Lisesi, 16 Meslek lisesi olmak üzere sınava giren 50 öğrenciden 44 öğrenci yerleştirerek %88 başarı elde etmiştir.
Öğretim Şekli :Okulumuz yatılı/gündüz eğitim vermektedir.
Başlama 09:00 Bitiş 15:30
Merkezi ısıtma şekli (kalorifer) mevcuttur.
Ulaşım
İlçenin il merkezine ve köyleri ile karayolu irtibatı mevcut olup , ilçede faliyette bulunan 36 nolu taşıma kooperatifi ile ilçe Belediye Başkanlığına ait otobüslerle niğde ve adana illerine rahat bir şekilde ulaşım gerçekleşmektedir.
Yerleşim Yeri
Çamardı Niğde iline bağlı toplam nufusu 16.269 olup bunun 3480´i ilçe merkezinde yaşamaktadır. Orta torosların uzantısı olan Aladağlar ilçe topraklarının tamamını kapsar.En yüksek noktası demir kazık olup 3756 metredir. Başlıca akarsuyu ecemiş çayıdır. Ekonomisi hayvancılığa dayanır. Tarım sınırlı ölçüde yapılır. Meyvecilik ilçede yaygındır.İlçe topraklarında demir, çinko, antiman gibi maden yatakları bulunmaktadır.
Okulumuz ilçe merkezinde olup il merkezine 69 km uzaklıktadır.